Autor: Dr. med. dent. Diana Plazonić

Sve je započelo sa pitanjem: „Diana, mi ćemo uskoro početi uvoziti filere s kalcijevim hidroksiapatitom, a Luminera ima svjetsku inovaciju; kombinaciju hidroksiapatita i umreženog hijalurona! Bi li išla s nama u Tel Aviv na njihovu konferenciju to vidjeti?”

Izrael, Sveta zemlja, a i zemlja iznimnog tehnološkog napretka! Kako bih mogla propustiti tu priliku na poziv Dr. Marie Škornjak, direktorice tvrtke Med-Line, koja je nakon 10-godišnjeg prisustva na tržištu zemalja Europske Unije i u Hrvatsku dovela tako poseban i drugačiji izraelski brend filera Luminera koji je u kratko vrijeme našao svoje mjesto u vodećim estetskim klinikama u Hrvatskoj koje su prepoznale njegovu posebnost i kvalitetu?!

Osim toga, još od 2009. g. kada sam se počela baviti estetikom lica na američkom i ruskom tržištu su, osim hijaluronskih, bili iznimno popularni i fileri na bazi CaHA, što zbog svoje biokompatibilnosti (sastavni dio zubi i kostiju), a što zbog iznimne stimulacije stvaranja kolagena, a time i dugotrajnog estetskog učinka. U međuvremenu u Hrvatskoj je krenuo uvoz nekoliko vrhunskih svjetskih brendova hijaluronskih filera, ali CaHA fileri nekako nisu brzo našli svoj put kod nas.
Naravno, CaHA ne zamjenjuje hijaluronske filere jer nije primjeren za usne ili podočnjake, ne reagira na hijaluronidazu
pa je poznavanje anatomije ključno u radu…

Cijeli članak pročitajte OVDJE