Elle Fanning (L), Nicole Kidman (C) and Kirsten Dunst arrive at a photocall for the film "The Beguiled" during the 70th annual Cannes International Film Festival in Cannes, France on May 24, 2017. Photo by /UPI, Image: 357117222, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, UPI

 

Čak i službeno najljepša žena na svijetu Bella Haddid priznala je kako ima velikih problema s prihvaćanjem svoga tijela. U intervjuu za Hello magazin izjavila je kako je bila iskompleksirana zbog svog bucmastog lica i pretankih obrva koje je naslijedila od oca. Ukratko, ne postoji osoba na svijetu koja ne bi barem nešto na sebi promijenila. Iako pretjerivanje ni u čemu nije dobra ideja, činjenica je kako nam naše tijelo s godinama daje sve više razloga za nezadovoljstvo, a želja za održavanjem zdravog, vitalnog i mladolikog izgleda prirodan je poriv koji se krije gotovo u svakome od nas.

 

Bez obzira na gubitak tjelesne težine, vježbanje i trud, nekim osobama podbradak je golemi problem i izvor nesigurnosti. Bilo da je riječ o koži koja visi ili o nakupini masnih naslaga, nije ga jednostavno ukloniti prirodnim putem. Podbradak se može naslijediti ili biti posljedica starenja, a češće je vezan uz prekomjernu težinu, iako ima i dosta slučajeva kada mršave osobe imaju podbradak.

Kirurške i neinvazivne metode

Podbradak se nalazi na sredini donje čeljusti te se spušta prema vratu ili se nalazi pod bradom, uzrokujući tzv. dvostruku bradu. Može se riješiti na nekoliko načina, ovisno o vrsti podbratka i dobi pacijenta. U slučaju mladih osoba kod kojih se ispod brade nakuplja masno tkivo koje se ne može riješiti dijetom, najbolji je izbor liposukcija, a kod starijih osoba, kada vrat visi, treba napraviti korekciju zatezanja kojom se mobilizira opušteni mišić na vratu, kod nekih su osoba dovoljne aparativne ili neinvazivne metode… 

Kako se sve može ukloniti podbradak, pitali smo dr. Mariju Škornjak, liječnicu, vizionarku, doktoricu medicine i forenzičarku, specijaliziranu za forenzičnu kemiju i molekularnu biologiju, koja je od samih početaka karijere posvećena regenerativnoj, preventivnoj, estetskoj i anti-ageing medicini i jedno od najistaknutijih imena na domaćoj estetskoj sceni.

Kirurška liposukcija

Liposukcijom ovog dijela lica odstranjuje se veća količina masnog tkiva, stoga je tretman učinkovit i vidljiv. Prilikom zahvata najčešće se koristi po jedan ubod od 3 mm sa svake strane, prikriven ušnom resicom te jedan ispod brade (u sredini). Rezovi nakon cijeljenja nisu uočljivi. U slučaju opuštene kože, radi se lifting vrata te mobiliziraju opušteni mišići i odstranjuje višak kože. Nakon zahvata preporučuje se nekoliko dana nositi kompresivni zavoj kako bi se koža bolje priljubila i adaptirala i kako bi se smanjila oteklina.

Laserski asistirana liposukcija 

Zahvaljujući laserskoj tehnologiji, ulazne incizije su minimalne, a laserom je moguće topiti mast vrlo potkožno dok sama aplikacija laserske energije u tkivo dovodi do njegovog grijanja te zatezanja kože što nam omogućava da se odstrani višak masti bez straha od zaostajanja viška kože. Sam zahvat može se obaviti u lokalnoj anesteziji. Podbratku se pristupa ulazima od par milimetara sa svake strane. Ulazne incizije već nakon 10 dana budu gotovo nevidljive. Rezultat je vidljiv neposredno nakon zahvata, ali definitivni rezultat vidljiv je nakon 3 tjedna nakon prolaska mogućih postoperativnih otoka i kada je završen proces zatezanja kože induciran tijekom zahvata apliciranom laserskom energijom. Laserski asistiranu liposukciju radi Poliklinika Žgaljardic u Opatiji.

Injekcijska lipoliza 

Nekirurška injektivna metoda bazira se na principu otapanja masti, no oslanja se na prirodne mehanizme kojima će tijelo samo izbaciti višak masnoće. Na željena se područja tankim iglicama aplicira sojin lecitin, tvar koja otapa masnoću i pomaže joj da izađe iz tijela. Naš organizam prirodno sadrži sojin lecitin, a ova je tvar presudna u metabolizmu masti, jer ih razgrađuje, pretvara u mješavinu s vodom i limfnim putem izbacuje iz organizma. Tretmani lipolize rade se svakih dva do tri tjedna i potrebno je pet do osam tretmana da se dođe do željenog rezultata.

Intralipoterapija

S ciljem postizanja rezultata klasične liposukcije, no uz što manje bolova, usavršen je zahvat koji masnoće doslovno – rastapa, i to vrlo precizno i lokalizirano, točno na onim mjestima na kojima želimo, a riječ je o rekonstrukcijskoj intralipoterapiji, koja je predstavila svojevrsnu revoluciju kad je u pitanju liječenje najtvrdokornijih masnih naslaga. Iz ovog dugog naziva koji se uobičajeno koristi u području estetske medicine, stoji zahvat koji uklanjanju lokalnih masnoća pristupa potpuno drugačije od klasične liposukcije – ne koristi sondu kako bi višak masti izvukao iz tijela, već ubrizgavanjem specijalne terapijske otopine potiče raspadanje i razgradnju masnih stanica, koje se potom limfnom drenažom prirodno uklanjanju iz tijela. Tvrdokorne masti su rastopljene u samo tri koraka Ova specifična injekcijska tehnika razvijena za liječenje lokaliziranih nakupina masnog tkiva oslanja se na “lizu” adipocita, odnosno ciljano uništavanje masnih stanica korištenjem aktivnih tvari koje se pomoću duge igle unose izravno u masno tkivo. 

Ultrazvučna kavitacija

Na masne naslage djeluje se ultrazvučnom terapijom, valovima određene frekvencije koji se šalju preko kože na potrebnu dubinu. Na  taj način dolazi do razgradnje masne stanice (adipociti), odnosno do pucanja nezine membrane i razlivanja u međustanične prostore. Nakon toga se pod djelovanjem enzima razgrađuju, te se limfnim putem eliminiraju iz organizma. Tretman traje 20-ak minuta, bezbolan je i neinvazivan te površina kože ostaje netaknuta – nema modrica, bolova, ožiljaka, pa se možete odmah vratiti svakodnevnim obvezama.

Radiofrekvencija

Pomlađivanje vrata radiofrekvencijom koristi elektromagnetske valove koji zagrijavaju potkožno tkivo i dovode do denaturacije i kontrakcije kolagena. Fibroblasti počinju stvarati novi kolagen i elastin koji zatežu kožu i smanjuju naboranost. Idealni kandidati su mlade osobe s početnim znacima opuštanja kože bez suvišnog masnog tkiva ili popuštanja platizme. Za tretman nije potrebna anestezija, ponavlja se nekoliko puta u mjesečnim razmacima, a efekt se odražava godišnjim tretmanom.

Leave a reply

    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu